Areca palm aanbieding, meer dan een naam

Je bent op zoek naar een areca palm aanbieding? Het is een populaire plant en wordt door vele tuincentra aangeboden. Dus zou het vinden van een Areca palm aanbieding geen probleem hoeven te zijn. Echter, de Areca palm wordt ook wel Goudpalm genoemd. Hoewel de officiële naam Dypsis Lutescens is, wordt ook wel Chrysalidocarpus Lutescens gebruikt. Die verschillende namen kan het vinden van een areca palm aanbieding toch wat bemoeilijken.

In het wild

Deze palm komt oorspronkelijk uit Madagaskar, waar hij met name langs kust groeit waar het vochtig is. Maar tegenwoordig kom je hem veel tegen in subtropische en tropische gebieden wereldwijd, zoals onder meer in Centraal America, de Canarische Eilanden, het zuiden van Florida, Dominicaanse Republiek en Jamaica. Van nature groeit de Areca palm in groepjes. De palm kan een tien meter hoog worden. In het wild krijgt de plant gele bloemetjes. Bij jongere exemplaren hebben stengels een gladde stam vergelijkbaar met bamboe en zijn helder groen van kleur en hebben zwarte stippen.

Groeiwijze

De Areca palm is niet een gemakkelijke plant. Dat is goed om te weten voordat je kiest op een Areca palm aanbieding. Maar toch zie je hem veelgebruikt voor binnenruimten. De palm staat graag op een lichte locatie, maar niet vol in de zon. De plant houdt niet van tocht en er tegen aanlopen is ook niet goed. Zet de Areca palm niet erg dicht bij radiatoren. De plant komt helaas niet tot bloei in de huiskamer. De palm is luchtzuiverend. De plant verdampt relatief veel vocht, wat prettig is in een woning waar de lucht nogal droog kan zijn. Je geeft de palm 2-3 maal per week water. Dat is beter dan in een keer veel water geven. De plant redelijk vaak besproeien doet goed. De palm is geen snelle groeier en geef hem in de groeiperiode dus niet vaker voeding dan eens in de maand