Beste ideeën en trends voor kantoorinrichting

Het is op kantoor dat de beroepsactiviteiten worden ontwikkeld. Of het nu gaat om een commerciële of residentiële locatie, het belang ervan is hetzelfde: het is een plaats van concentratie, creativiteit, productiviteit en efficiëntie.

Het bedenken en plannen van een nieuw kantoor vereist aandacht voor detail en enige technische kennis om een geschikte werkomgeving te creëren. Wat is belangrijk? Het kantoor moet vooral ergonomisch zijn, d.w.z. beschikken over meubilair met adequate voorzieningen, over accessoires die de ondersteuning van voeten en handen vergemakkelijken en over materialen en afwerkingen die de gezondheid beschermen van degenen die de omgeving gebruiken.

De esthetiek van het kantoor is ook belangrijk en komt op de tweede plaats. Het is interessant dat enige aandacht wordt geschonken aan het beeld dat de decoratie uitstraalt, omdat het de persoonlijkheid weerspiegelt van wie die ruimte gebruikt.

In bedrijven vertaalt het de concepten, waarden en cultuur van de organisatie, en grijpt het rechtstreeks in in de werkprestaties van de werknemers en in de geloofwaardigheid tegenover de klanten.

Hieronder volgen de belangrijkste aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij de inrichting van een kantoor:

  • Fysiek comfort (ergonomisch zijn): het moet de gezondheid beschermen van degenen die jouw ruimte gebruiken;
  • Psychologisch comfort: het moet het werk, de productiviteit en het welzijn stimuleren;
  • Breng op de juiste manier concepten over die verband houden met waar het voor bedoeld is: bedrijfsimago of persoonlijkheid van de residentiële gebruiker;
  • De ruimte inrichten volgens de activiteiten die er zullen worden verricht (bureaus voor computers, tafels voor vergaderingen, individueel of in teamverband werken, enz.)

Hoe plan je een nieuw kantoor?

Harmonie in de compositie

De delen en het geheel moeten bij elkaar passen, zodat de gebruikers van de ruimte een gevoel van welzijn ervaren. Gebruik daarvoor een gemeenschappelijk concept om de verschillende elementen te integreren.

Balans

Door de evenredige verdeling van visuele aspecten is het mogelijk comfort en rust te bevorderen. Horizontale lijnen brengen bijvoorbeeld harmonie over, terwijl verticale lijnen het gevoel van actie, kracht en beweging opwekken.

Hoe kiest je het meubilair voor het kantoor?

Het meubilair is het element dat de ruimte nuttig maakt en het mogelijk maakt de activiteiten naar behoren uit te voeren. Om een nieuw kantoor te creëren dat een goed resultaat geeft, moeten sommige zaken zoals: tafels; stoelen; kasten; laden en planken, met aandacht worden onderzocht.

Denk er altijd aan prioriteit te geven aan ergonomie en de visuele identiteit van jouw bedrijf.