Beton cire badkamer

Beton cire is een product dat lijkt op beton, maar dat niet helemaal is. Normaal beton wordt gemaakt door zand, cement en water te mixen. Als dat droogt en uithardt heb je het beton dat wordt gebruikt in de constructie van huizen en andere gebouwen. Beton cire is net wat anders. In plaats van zand en water wordt bij beton cire de cement gemixt met een synthetische hars. Aan het gebruik van hars zitten tal van voordelen. Zo is het veel makkelijker aan te brengen, is het lichter en veel flexibeler. Je kan beton cire badkamer, woonkamer of eigenlijk alle ruimtes in je huis aanbrengen.

Beton cire in de badkamer

Beton cire is een waterdichte, naadloze optie. Als je in een badkamer een vloer wil leggen kun je dat met tegels doen, dan heb je dus naden die je dicht moet kitten en waar veel vuil tussen gaat zitten. Daarnaast moet je de kit ook om de zoveel tijd vervangen, dat kost tijd en geld. Beton cire daarentegen hoeft maar één keer gelegd te worden. Beton cire kan naadloos gelegd worden waardoor je geen last hebt van voegen die vies worden en die steeds opnieuw worden gekit. Beton cire is dus makkelijker schoon te maken en veel onderhoudsvriendelijker. Daarnaast creëert het naadloze aspect de illusie van een grotere ruimte. Een beton cire badkamer vloer is daarom voor veel mensen de perfecte vloer.

Waar te gebruiken?

Beton cire hoeft niet alleen op de vloer te liggen. Je kan het bijvoorbeeld ook op de muur aanbrengen, je houdt dan dezelfde voordelen. Je hoeft niet te kitten, en het is makkelijker schoon te houden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een donkere vloer te nemen, en een lichte muur. Beide van beton cire. Mocht je nou beton cire op een ander oppervlak toepassen kan dat ook. Je kan het zelfs op de wastafel aanbrengen voor een warme, moderne uitstraling.