De woningmarkt op het moment

De woningmarkt op het moment is een erg lastige markt. Het coronavirus heeft invloed op iedereen en dus ook op de woningmarkt. De vraag naar huizen blijft onverminderd doorgaan, ondanks de crisis. Maar wat zijn de laatste ontwikkelingen? En kun je nog wel een huis krijgen?

Huizenprijzen

Waarschijnlijk ken je dit nog wel van Economie: weinig aanbod en veel vraag = prijs omhoog. Dit gebeurt er nu in de woningmarkt ook en in April dit jaar zijn de huizenprijzen alleen maar meer gestegen. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat er op dit moment bijna de grootste stijging in 20 jaar is, want maar liefst 11,5% van bestaande koopwoningen zijn duurder dan vorig jaar.

Wie dan denkt aan een prijsdaling, kan dat voorlopig nog even vergeten. Doordat er zo weinig aanbod is maar wel veel vraag, gaan de prijzen niet omlaag. Er worden op het moment minder huizen verkocht dan in Januari dit jaar, in April ligt dit aantal op ongeveer hetzelfde als vorig jaar April.

Huis kopen

Een huis kopen is dus erg lastig, vaak word je erg veel overboden. Dat is vervelend als je graag wilt verhuizen, maar niet tegen al die over biedingen kunt. Zelf heb ik hier ook al maandenlang last van, telkens als ik weer een leuk huis op het oog had en geboden had met een goed bod, werd ik weer overboden. Daarna was ik telkens kansloos. 

Vorige maand was mijn geluk eindelijk daar, ik werd niet overboden en alles ging heel snel. Ik had een makelaar in Enschede ingeschakeld en die heeft me er doorheen geholpen. Hij had een huis gevonden en snel contact opgenomen met me, ik heb gelijk een bod gedaan en die werd geaccepteerd. Nu had ik ook wel het geluk dat die mensen die er woonden er zo snel mogelijk uit wouden, maar zo kan iedereen dat geluk hebben.Wil je meer handige tips lezen over het kopen van een woning? Kijk dan eens naar een makelaars web.