Een gezellige sfeer creëren met ledstrips

Een weloverwogen en stijlvolle verlichting binnen een ruimte is essentieel voor het tot stand brengen van een fijne ambiance. Niet overal ter wereld heeft men hier gevoel voor. Ik verbaas me er bijvoorbeeld iedere keer weer over dat ik in mijn favoriete vakantieland Portugal onder het spook witte licht van een TL-buis zit te dineren, terwijl de restaurantuitbater naar een tv-scherm zit te turen met het volume op standje slechthorend. Natuurlijk valt over smaak niet te twisten. In Nederland komt dit echter niet overeen met wat wij verstaan onder gezelligheid. Ook wij maken allemaal onze eigen keuzes in het verlichten van onze woning. Keuzes die soms veel van elkaar verschillen. Ik kom echter nooit bij iemand thuis die zijn woonkamer met TL-buizen verlicht. In deze blog zet ik uiteen welke verlichting in ons land momenteel wel modieus en populair is!

De verlichting bepaalt de sfeer

De verlichting in een kamer heeft een bepalende rol in welke sfeer er ontstaat. Dit heeft met allerlei zaken te maken. De kleur van het licht, de positionering van het licht en de intensiteit van het licht. Waar voor de eetkamer een helder wit licht ervoor zorgt dat je goed de krant kunt lezen en kunt zien wat er op je bord ligt, is het voor de woonkamer meer gepast om een warm wit licht te verspreiden. Hiermee zorg je voor een gezellige sfeer waar een goed gesprek plaatsheeft of waar je lekker tegen elkaar aan kruipt op de bank.

Ledstrips als hoofdverlichting in je woning

Een interessante optie voor het verlichten van een ruimte is de Ledstrip. Een Ledstrip heeft als voordeel dat je er alle kanten mee op kunt. Het licht is via een app op je telefoon te bedienen, waardoor je naar smaak het licht kunt afstellen op de intensiteit ervan. Er zijn Ledstrips die een geel/oranje gloed afgeven, voor een gezellige sfeer. Maar ook zijn er Ledstrips beschikbaar die een helder wit of een koud wit licht afgeven. Ledstrips kunnen op allerlei manieren worden gebruikt. Je kunt ze bijvoorbeeld onder de traptreden plaatsen, waardoor de trap wordt gehuld in een witte gloed. Onder de bedrand of achter een spiegel zijn eveneens creatieve toepassingen van de Ledstrip. Voor een meer traditionele toepassing aan het plafond is de Ledstrip echter ook erg geschikt. De vijf meter lange strip geeft gelijkmatig licht af en zodra er gebruik wordt gemaakt van een Ledstrip profiel, zijn de individuele Leds helemaal niet meer te zien. Tot slot zijn Ledstrips erg zuinig in het verbruik en laten ze zich eenvoudig plaatsen. Voor wie houdt van Hollandse gezelligheid en niet van de TL-buizensfeer van een Portugees restaurant, zijn de Ledstrips van Ledstrip-specialist.nl een optie om serieus in overweging te nemen!