Een Ibiza feestje organiseren in je eigen tuin

Ben jij wel weer toe aan een feestje? Warmte, gezelligheid, een leuk muziekje en lekkere drankjes en hapjes. Of er nu wel of geen reden voor is, een feestje is altijd leuk. Houd jij van themafeestjes en wil je dit feestje compleet in Ibiza thema maken? Lees dan snel verder. In dit artikel vertel ik je namelijk alles wat je nodig hebt voor een echte Ibiza party. 

Kleedjes en kussentjes

Wie aan Ibiza denkt, ziet al snel kleurrijke kleedjes, kussentjes en bloemen voor zich. Een Ibiza feestje hoeft dan ook zeker niet te strak ingericht te zijn. Denk aan leuke, vrolijke zitplekjes die aangekleed zijn met kussens, kleedjes, kaarsen en bloemen in allerlei verschillende kleuren en vormen. Daarnaast is het ook leuk om her en der een dromenvanger op te hangen en de tuin te verlichten met leuke lampjes. Wordt het die avond wat kouder? Denk dan ook aan een vuurkorf. Dit iets te gevaarlijk? Kies dan voor een terrasheater. Hierdoor kunnen jullie gerust de hele avond buiten zijn. Wil je helemaal uitpakken, laat dan wat wit zand storten in je tuin en maak er een blote voeten feestje van.

Muziek

Een feestje is geen feestje zonder muziek. Om echt in de Ibiza sferen te komen, kun je kiezen voor muziek wat veel wordt gebruikt op het eiland zelf. Denk hierbij aan relaxte loungemuziek. Hierdoor kunnen je gasten heerlijk tot rust komen en kan er nog gerust gekletst worden. Iets meer pit in je feestje? Kies dan voor deep house en electro muziek. Dan kun je ervan uitgaan dat er zeker gedanst gaat worden. Nog leuker: laat iemand zijn of haar gitaar meenemen en zing en speel met elkaar rond het vuurtje.

Dresscode

Een themafeestje zonder dresscode? No way! De dresscode is in dit geval vrij makkelijk: Ibiza. Waar je dan aan moet denken is hippie vibes en festival outfits. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een losse kleurige blouse met een typische hippie zonnebril, maar je kunt ook voor een outfit gaan die veel macramé bevat. Dit past ook helemaal perfect bij het thema. Laat iedereen creativiteit loslaten op zijn of haar outfit en het is al een feestje om naar te kijken. 

Tropische drankjes en hapjes 

En dan last but zeker not least, de hapjes en de drankjes. Zorg voor tropische cocktails, dit geeft iedereen gelijk het gevoel dat ze op het eiland zijn. Qua hapjes kun je denken aan tapas hapjes. Wil je de hapjes zelf maken? Zoek dan een paar leuke, haalbare receptjes op en leef je uit. Toch liever uitbesteden? Overleg dan goed met de cateraar wat voor soort hapjes je wilt hebben.