Een nieuwe vloer kiezen? Dat doe je zo

Ga je in een nieuw huis wonen? Dan zul je in veel gevallen een nieuwe vloer moeten kopen. Het kiezen van een vloer kan best lastig zijn. Een vloer is de basis voor je interieur, dus het is van belang dat je een goede keuze maakt. Daarbij is het niet alleen verstandig om op je eigen smaak af te gaan; de vloer dient natuurlijk ook goed bij de rest van je interieur te passen. Met onderstaande tips wordt je zoektocht naar een nieuwe vloer wellicht een stukje makkelijker.

Welke ruimte?

Allereerst is het goed om te bedenken in welke ruimte(n) de vloer komt te liggen. Leg je de vloer alleen in de woonkamer, dan kun je kiezen uit ontzettend veel verschillende soorten. Ga bijvoorbeeld voor mooie keramische tegels van https://www.123sierbestrating.nl/, kies een klassieke houten vloer uit of koop laminaat. In de keuken of badkamer is het vaak een ander verhaal: de vloer moet dan goed tegen vocht kunnen. 

Hoe gebruik je de vloer?

Ook wanneer je kinderen of huisdieren hebt, kan dit invloed hebben op je keuze voor een type vloer. Misschien wil je in dat geval voor een vloer gaan die duurzamer is, of die gemakkelijk schoon te maken valt. Bovendien dien je er rekening mee te houden dat sommige vloeren goed geïsoleerd zijn, maar andere vloeren juist wat minder goed. Houd daar rekening mee bij het maken van een keuze.

Verschillende effecten

Verschillende type vloeren brengen ook ieder een ander soort effect met zich mee. Wil je de ruimte groter doen lijken, dan kun je bijvoorbeeld het beste voor een lichte vloer gaan, zoals beige of crème. Donkere vloeren daarentegen zorgen ervoor dat de ruimte juist kleiner oogt. Dit laatste is ook het geval wanneer je voor een interieur kiest met veel drukke patronen.