Emigreren en je huis verkopen bij emigratie

Je hebt besloten de stap te zetten; je gaat naar het buitenland. Niet voor vakantie, niet voor een grote reis, maar voor een hele lange tijd. Je hebt een plek gekozen om te wonen en je ziet jezelf al helemaal leven op die plek. Mexico, Portugal, Noorwegen, Duitsland; het maakt niet uit waar je heen gaat, je gaat weg. We wensen je dan ook veel plezier op je nieuwe stekkie en geloven erin dat dat goed gaat komen. Toch moet je wel nog een aantal zaken regelen. Om plezier te kunnen hebben in het buitenland en je nieuwe stekkie, moet je bijvoorbeeld je oude huis nog verkopen. Je huis verkopen bij emigratie is bijvoorbeeld nog iets waar je aan moet denken. Wij helpen je hiermee in deze blog. We vertellen je over alles waar je aan moet denken, lees je daarom even snel verder?

Je huis verkopen bij emigratie

Je huis verkopen bij emigratie, dat is nogal wat. Toch? Nou, eigenlijk valt dat best mee. Je zult bijvoorbeeld gewoon je huis moeten verkopen zoals je dat normaal ook doet. Iemand inschakelen voor je huis verkopen bij emigratie is sowieso een goed idee. Een professionele, opkopende partij, een makelaar of andere hulp; het is allemaal welkom. Daarnaast moet je de prijs gaan (laten) bepalen, je huis verkoopklaar maken, inpakken, wegwezen en de boel afhandelen. Dit moet allemaal op de meest efficiënte wijze gebeuren en zo dat je er het meeste van profiteert. Wel moet je bijvoorbeeld de overweging maken tussen snelheid en geld. Als je snel weg wilt, kun je bijvoorbeeld een opkoper inschakelen die je woning of appartement kan opkopen. Je kunt dan snel je huis verkopen en lekker naar het buitenland. 

Immigratie in het buitenland

Voordat je naar het buitenland vertrekt, en dus eigenlijk voordat je begint aan je huis verkopen bij emigratie, is het handig om een visum te regelen. Voordat je überhaupt kunt verhuizen, moet je een visum aanvragen voor het land waar je naartoe verhuist. De visumvereisten variëren per land en het kan enige tijd duren voordat je alle benodigde documenten hebt verzameld en de aanvraag hebt ingediend. Zorg ervoor dat je het proces vroeg genoeg start om eventuele vertragingen te voorkomen. Dit kun je dus beter doen voordat je het proces begint van je huis verkopen bij emigratie of tijdens het proces. 

Accommodatie verzorgen

Het is niet erg om eerst even op een tijdelijke plek te wonen, maar uiteindelijk wil je in het buitenland je eigen omgeving. Voordat je vertrekt, moet je daarom eigenlijk een plan hebben voor waar je wilt gaan wonen. Je kunt overwegen om een tijdelijk verblijf te vinden terwijl je op zoek bent naar een permanente woning. Als je van plan bent om te kopen, moet je onderzoek doen naar de vastgoedmarkt en de financieringsmogelijkheden. Soms kun je in het buitenland geen hypotheek krijgen. Dit betekent dat je eerst moet beginnen aan je huis verkopen bij emigratie en met de opbrengst hiervan een accommodatie in het buitenland aanschaffen.