Fanatieke doe-het-zelver? Dan kun je niet zonder kamersteiger

Gereedschap

Zou jij jezelf gerust een fanatieke doe-het-zelver kunnen noemen, zo eentje die het liefst zo veel mogelijk klusjes en kleine renovaties aan de woning zelf uitvoert? Dat bevind je jezelf in een gunstige positie, want als goede thuisklusser kun je je huis bij uitstek naar je hand zetten. Dit terwijl het je niet eens zo veel kost, want zelf klussen is zonder meer goedkoper dan deze taken uitbesteden aan externe bedrijven. Grote kans dat je inmiddels een klusarsenaal hebt waar je u tegen zegt. Mocht je in dat kader nog niet beschikken over een kamersteiger, dan dient gezegd te worden dat dat binnenkort wellicht tijd wordt. Zeker als je al weet dat er in afzienbare tijd weer eens geschilderd of behangen dient te worden. Op grotere hoogte werkt een kamersteiger dan heel wat fijner en vooral veiliger dan een keukentrapje of een ladder. 

Klussen

Waar voldoet een goede kamersteiger aan?

Kamersteigers zijn er heden ten dage in verschillende soorten en maten. Het is daarom goed om te weten waar je op moet letten zodra je op zoek gaat naar een exemplaar voor in jouw eigen werkplaats. Houd tijdens je zoektocht de volgende facetten in de gaten:

• Let op de gebruiksvriendelijkheid: is de steiger makkelijk te betreden en te verplaatsen?

• Opbouwen en afbreken: hoe eenvoudig is het de kamersteiger op te bouwen en te ontmantelen? Eigenlijk moet iemand dit redelijk simpel in z’n eentje kunnen doen.

• Op welke manier is de veiligheid van de kamersteiger gewaarborgd?

Hout