Gemak van de grondboor handbediend

pneumatische palenrammer

Veel handbediende grondboren eindigen in een spiraal en twee stukken metaal die aan elkaar zijn gezet met ertussen een opening. Deze twee stukken metaal heten de schroefbladen. De schroefbladen zitten vast aan een staaf metaal en de handvaten.
De eerder genoemde opening zal de grond vasthouden. Zodra de opening helemaal vol zit met grond, moet de handgrondboor omhoog worden getrokken. Het is een hele makkelijke en snelle manier om gaten in de grond te maken. Je hebt handgrondboren van hoogwaardig staal, die enorm duurzaam en stabiel zijn. Hiermee kun je in zachte en harde gronden gaten boren op een hele makkelijke manier. Enorm handig dus!

Boom planten met handgrondboor

Met een grondboor handbediend kan je makkelijk gaten maken om planten, struiken en boompalen te kunnen plaatsen. Als je een boom plant, is het gat groter dan je kunt maken met de grondboor handbediend. Zodra het gat te klein of te ondiep is gemaakt, is de kans aanwezig dat boom niet zal blijven leven. Tevens kan dit ook gebeuren als je het gat te diep graaft. De bovenkant van de kluit moet even hoog staan als het maaiveld. Om te zorgen dat de paal niet in de wortel van de boom wordt geplant, moet je het gat van de boompaal naast de kluit maken. Op die manier kun je diep genoeg boren en dan kunnen de boompalen worden geplaatst.

De grondboor schoon maken

Hoe gebruik je de grondboor handbediend eigenlijk en hoe onderhoud je hem? Dat is heel simpel! Het uiteinde van de grondboor wordt in de grond gedrukt. Dan moet er druk worden uitgeoefend met de handvaten naar de grond toe. Vervolgens draai je de grondboor met de klok mee en als het te zwaar wordt, draai je hem een klein stukje terug tegen de klok in. Dan haal je hem uit de grond. Zodra je klaar bent, kun je hem afspoelen met water en hem afdrogen met een doek. Dan is de handgrondboor helemaal schoon!