Grote collectie antieke kasten

U vindt bij ons een groot en afwisselend assortiment van antieke kasten in een brede selectie stijlen. Met oog voor goed onderhouden en unieke kasten breiden wij ons assortiment antieke kasten bijna dagelijks uit. Alle kasten die u online ziet staat in onze winkel en onze online selectie wordt met grote regelmaat uitgebreid.

Elke antieke kast is een uniek stuk

Bijna alle antieke kasten zijn uniek. Dat geldt al helemaal voor antieke kasten. Waar moderne kasten machinaal worden vervaardig, werden antieke (toen uiteraard nieuwe) kasten volledig met de hand gemaakt. Vaak op maat of met verwijzingen naar bijvoorbeeld het lokale landschap of gebruiken. Dit zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een kast is te vinden die perfect bij u past.

Behandeling en restauratie van onze antieke kasten

Bij veel mensen staan nog antiek kasten in de woon-, eet- of slaapkamer. Deze hebben alleen de tand des tijds doorstaan, met hier en daar uiteraard een krasje na (meer dan) 100 jaar gebruik. Wanneer deze kast gewoon droog staan en af en toe een keer onderhouden zijn, kunnen ze in zeer goede staat zijn. De grootste vijand van houten meubelen, dus ook van antieke kasten, is vocht. Maar er kunnen zich ook beestjes gaan nestelen in het hout. Denk aan bijvoorbeeld houtworm of boktorren. Onze professionele restaurateurs zorgen dat schade die is ontstaan is door eventuele wormen of torren niet meer zichtbaar is en uiteraard dat de beestjes niet nog meer schade aan kunnen richten.

Houten meubels kunnen daarnaast een patina hebben ontwikkeld doordat ze bijvoorbeeld bij een kachel hebben gestaan of omdat er gerookt is in de woning waar de kast heeft gestaan. Het kan ook zijn dat de kleur u niet aanstaat door de verf die erop zit. U vindt daarom een grote verscheidenheid in andere kleuren en tinten in ons online assortiment in en onze winkel.