Hoe een rustieke omgeving te verlichten: lampen en materialen om uit te kiezen

Rustieke verlichting: hoe maak je het?

Voordat je de stijlkeuzes beschrijft om een rustieke omgeving te verlichten, is het een goed idee om te proberen te begrijpen wat deze meubelstijl kenmerkt, welke materialen je moet gebruiken en hoe je ze in dezelfde omgeving kunt combineren. Dit zijn adviezen die elke lampenwinkel zou geven.

Een lampenwinkel weet als geen ander dat de rustieke stijl vaak wordt afgewezen in de shabby-chique stijl en vooral gewaardeerd in stadsomgevingen zoals lofts, appartementen, open ruimtes en andere plaatsen die typerend zijn voor grote steden. De reden voor deze waardering wordt waarschijnlijk gegeven door het feit dat de rustieke en armoedige chique stijl geschikt is voor iedereen die van elegante, warme en gastvrije omgevingen houdt en even weg wil van het koude stedelijke beton.

De kenmerken van een rustieke omgeving, modern of traditioneel, vereisen het gebruik van materialen en kleuren die herinneren aan de traditionele en ietwat ruwe stijl.

Rustieke stijlverlichting: welke lichten te kiezen

De rustieke verlichting trekt zeker zeer grote ramen aan die een grote hoeveelheid natuurlijk licht binnenlaten, maar’ s nachts verandert de situatie en is het bestuderen van het juiste kunstlicht essentieel om de belangrijkste ruimtes naar voren te brengen. De verlichting voor een rustieke omgeving varieert uiteraard naargelang de omgeving in kwestie.

Binnenverlichting in rustieke stijl: de materialen

Iedere lampenwinkel zal aangeven dat het belangrijk is om te weten met welke materialen rekening moet worden gehouden wanneer je jouw appartement in een rustieke stijl wilt inrichten. Smeedijzer, staal, metaal, koper, touwen, bamboe, jute, linnen en andere rustieke stoffen: bewapen jezelf met creativiteit en creëer een perfecte rustieke stijlomgeving. Wat verlichting betreft, de regels zijn klein maar nauwkeurig: gebruik gezond verstand en praktisch, creëer comfortabele en gastvrije omgevingen waarin je je op het gemak voelt.

Of je nu kiest voor kroonluchters, plafondverlichting, hangende lampen of staande lampen, het belangrijkste is om een ​​duidelijk idee te hebben van wat je wilt benadrukken en de juiste materialen te kiezen, typisch voor de rustieke stijl.