Hoe kies ik mijn nieuwe vloer uit?

Na lang wikken en wegen is het binnenkort eindelijk zo ver. Je krijgt een nieuwe vloer in huis! De stap om een nieuwe vloer in huis te krijgen was al groot. Nog groter is de volgende stap: het uitkiezen van de vloer. Je kunt het uitkiezen van de vloer het beste opdelen in verschillende stappen. Deze stappen van Bestratingsmarkt zorgen voor meer overzicht en maken de moeilijke keuze een stuk makkelijker. 

Stap 1: Kiezen type vloer

De eerste stap is het uitkiezen van het type vloer. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende soorten vloeren op de markt. De verschillende vloeren hebben allemaal hun eigen voordelen, maar ook hun eigen nadelen. Het is belangrijk om te bekijken welke vloer bij je past. Lees je goed in over de verschillende voordelen en nadelen van de vloer. Bedenk daarnaast ook goed in welke ruimtes je de vloer wilt hebben. Niet elke vloer is namelijk geschikt voor iedere ruimte.

Stap 2: Kleur kiezen

De volgende stap is het uitzoeken van de kleur van de vloer. De kleur van de vloer is van grote invloed op de woonsfeer. Een witte en een zwarte vloer geven de ruimtes een totaal andere look. Bedenk voordat je de kleur van de vloer uitkiest je eerst goed welke sfeer je in huis wilt creëren. Hou je van gezellig of juist van modern? Bij iedere interieurstijl hoort een andere kleur vloer. 

Stap 3: Design kiezen

De laatste stap is het kiezen van het design. Wil je een rechte plank of ga je toch voor een visgraat? Laat je inspireren in een woonwinkel en ontdek welke vloer jij mooi vind!