Hoe moet je coniferen snoeien?

Coniferen, oftewel kegeldragers, zijn de naaldbomen onder de bomen vanwege de meestal naaldvormige bladeren. In onze tuin hebben wij een paar coniferen staan die er gewoon prachtig bij staan. Ik ben er gek op, en wetende dat er meer dan 600 soorten zijn, maakt me zo blij op de een of andere manier. Ik ben altijd al gek geweest op de natuur en dan in het bijzonder de bomen en de planten, de bloemen die er groeien dus ik wil er altijd wel meer over weten. Via de site coniferen-bestellen.nl kunt u dus coniferen bestellen en dan met name haagconiferen. Deze hebben wij ook en komen vooral met kluit. Maar via deze site kunt u ze ook in pot kopen. De Thuja, een klassieker onder de haagconiferen is hier ook te vinden en deze vind ik in het bijzonder heel mooi. Ik ben laatst weer naar deze site gegaan omdat ik meer moest weten over coniferen snoeien. coniferen snoeien is allee nodig wanneer ze te hoog zijn gegroeid en als er veel jonge scheuten vormen. Ze groeien ongeveer 30 centimeter per jaar en dienen 1 a 2 keer per jaar gesnoeid te worden. coniferen snoeien moet wel met het juiste materiaal gedaan worden anders beschadigd u de plant en dat is natuurlijk nergens voor nodig. U heeft een scherpe snoeischaar nodig, dit mag een manuele zijn of een elektrische. De beste tijd voor coniferen snoeien is in mei of juni en daarna nog een keer in augustus of september. Hierna kan het niet meer want dan hebben ze niet voldoende tijd om te herstellen. U kunt ze het beste op een bewolkte dag snoeien, anders kunnen de takken verbranden door de felle zon als u het op een warme dag zou doen. Als u het echt op een zomerdag wilt doen, dan dient u dit het beste te doen wanneer de zon onder is. Deze, en nog veel meer informatie kunt u op de site terugvinden in het blog. U kunt ze ook bellen of mailen voor aanvullende informatie, mocht u nog wat missen of voor vragen over uw bestelling natuurlijk.

Moet u ook de coniferen snoeien in uw tuin?

De juiste informatie kunt u dan vinden op deze site, het is echt een fijne site voor heel veel informatie over coniferen. Zeker als u er nog niet veel of geen ervaring mee heeft is het belangrijk om deze zaken goed te lezen voor dat u iets gaat doen. Het zou zonde zijn om deze prachtige plant te beschadigen uiteraard. Ik ben heel blij dat ik nu weet hoe ik moet snoeien en dat ik informatie heb over de verzorging van de haag.

Interesse in wat deze site aanbiedt?

Kijk dan eens een keer op de site, want:

  • Ze verkopen haagconiferen met kluit en met pot
  • In het blog kunt u veel informatie verkrijgen
  • Ze hebben ook mooie aanbiedingen

Neem een keer een kijkje op de site als u meer wilt weten, u zult zien dat alles wat u zoekt er te vinden is over deze haagconiferen.