Kan je zelf een visgraat PVC vloer leggen?

Er zijn zoveel positieve dingen te horen over PVC vloeren. Maar de vraag is: Kan je zelf een visgraat PVC vloer leggen? Het antwoord is een volmondig ja! Het leggen van PVC vloeren is eigenlijk heel makkelijk en eenvoudig te doen. Je hoeft geen zware of ingewikkelde soort gereedschap te hebben. Daarnaast hoef je niet eens een meester-vakman te zijn om dit goed op je vloer te installeren. Je hoeft alleen maar een paar eenvoudige gereedschappen te hebben en de juiste kennis te hebben van hoe je het PVC materiaal veilig kunt installeren. Houd er rekening mee dat het belangrijk is dat je je PVC vloer correct installeert. De levensduur van PVC vloeren hangt namelijk niet alleen af van de kwaliteit van het materiaal, maar ook van de manier waarop je het plaatst.

Kan je zelf een visgraat PVC vloer leggen met gereedschap?

Je hebt alleen eenvoudig gereedschap nodig. Het gereedschap dat je nodig hebt om PVC vloeren te leggen is vrij eenvoudig. Je hebt een hamer, een meetlint, afschuining gereedschap, holmes, boormachine, rekenmachine, egalisatiemiddel, handschoenen, afstandhouders, een stofzuiger en ander schoonmaakmateriaal nodig. Zoals je ziet zijn dit allemaal vrij eenvoudige gereedschappen. Er komt geen ander ingewikkeld elektrisch gereedschap aan te pas of andere gevaarlijke en risicovolle zware apparatuur waarvoor een hoog vaardigheidsniveau vereist is.

Voorbereidingen

Eerst moet je bepalen welk type vloerbedekking het beste bij je interieur past. Er zijn verschillende soorten PVC vloeren beschikbaar en het is aan jou welke je wilt overwegen te gebruiken. Zorg ervoor dat je de grootte van je kamer opmeet. Op die manier kun je de juiste lengte en het juiste aantal PVC vloeren kopen. Een goede tip hiervoor is om iets meer te kopen dan nodig, zodat je nooit zonder PVC vloeren komt te zitten. Als de PVC vloeren te lang zijn, kun je ze gewoon inkorten om ze passend te maken. Zorg er ook voor dat de temperatuur van je vloer minstens 18 °C bedraagt en niet boven de 30 °C uitkomt. Het PVC vloer materiaal is meestal opgerold wanneer je het koopt. Rol het dus uit en laat het 24 uur rusten voordat je het aanbrengt.

PVC vloeren leggen

Nu komt het leuke gedeelte: het leggen van de PVC vloer. Maak eerst je vloer schoon. Vervolgens kun je je hele vloer bedekken met de PVC plaat. Probeer het zo schoon mogelijk te maken en verwijder alle luchtbellen die zich eronder kunnen vormen. Als er overtollige lijm aan de zijkant van het PVC tevoorschijn komt wanneer je het vlak maakt, veeg je die er gewoon af. Als je PVC vloer over bepaalde openingen gaat, zoals stopcontacten en dergelijke, kun je hem gewoon opensnijden met een snijder of mes. Nadat alles is aangebracht, mag je er 24 uur niet overheen lopen om het te laten drogen.