Kledingkast opruimen tips

Is het tijd om je kledingkast eens grondig op te ruimen? In een kledingkast wordt het al gauw een grote chaos, zeker als je veel kleding hebt. Het kan lastig zijn om alles netjes te houden. Toch is het goed om dit klusje te doen. Het is immers erg fijn als je weer goed overal bij kunt en erachter komt dat je eigenlijk best veel hebt om te dragen. Om die reden vind je hieronder een aantal handige tips voor het opruimen van je kledingkast.

Haal alles uit de kast

Allereerst is het goed om alles uit de kast te halen. Zo kun je alleen kleding in je kast hangen die je daadwerkelijk (veel) draagt. Verdeel de kleding in categorieën (bijvoorbeeld sportkleding, nette kleding) en geef iedere categorie een eigen plekje in je kast. Het is ook handig om met bakken te werken. Je stapelt je shirts dan bijvoorbeeld niet op, maar vouwt ze netjes op en zet ze rechtop in een bak neer. Zo houd je een beter overzicht.

Sorteer alles op kleur en soort

Het is goed om je kleding te sorteren op soort. Zo zie je in één oogopslag wat je allemaal hebt. Ook kleding op kleur sorteren kan handig zijn. Heb je zin om wit aan te doen, dan hoef je alleen maar naar de bak met witte shirts te kijken. 

Gooi kleding weg

Dit is je kans om kleding die je niet meer draagt weg te gooien. Het neemt alleen maar ruimte in beslag en bovendien is je kast veel overzichtelijker als je minder kleding hebt. Zet de kleding die je niet meer mooi vindt of die niet meer past op Marktplaats, dan levert het je ook nog eens iets op!


Tip: ga je je kleding opruimen omdat je gaat verhuizen? Dan kun je wellicht hulp gebruiken van een goed verhuisbedrijf zoals van der Velde Verhuizingen. Zo hoef je niet alles meer alleen te doen.