Kleur in de tuin creëren

mooie-bomen

Is je tuin nog een beetje kleurloos en ben je op zoek naar de perfecte manier om wat meer kleur toe te voegen? Kijk dan eens naar boomsoorten met kleur. Een compleet groene tuin is ook weer een beetje saai. Kijk daarom niet alleen naar groene boomsoorten, maar bijvoorbeeld ook naar boomsoorten waar bloemetjes uit groeien. Zo bijvoorbeeld een lei haagbeuk. De meest voorkomende lei haagbeuk is groen, maar er bestaat ook een rode variant van de boom. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de groene en de rode variant met elkaar te combineren, zodat je niet alleen maar groen of alleen maar rood hebt.

Boom met bloemen

Naast de rode lei haagbeuk kun je ook gaan voor een Perzische slaapboom. Uit deze boom groeien namelijk fel roze bloemen. De boom zelf is groen, maar de bloemetjes die er uit groeien zijn roze. Zo heb je weer een perfecte balans van groen en een andere kleur. De boom is ook zeer geschikt voor in de tuin. Je kunt deze namelijk in een grote of kleine variant nemen. Als je een grote tuin hebt dan kun je gaan voor een grotere variant van de boom. Op het moment dat je een wat kleinere tuin hebt, is het juist weer handig om een kleinere variant van de boom te nemen.

Kleurrijke bloemen

In een kleine tuin kan een boom nog wel eens teveel ruimte in beslag nemen. In zo een situatie kun je ervoor kiezen om enkel kleur te creëren met verschillende bloemsoorten. Je kunt bijvoorbeeld een kleine plantenbak in de tuin zetten, waar je dan verschillende soorten kleine bloemen in plant. Mocht je eigenlijk ook niet echt ruimte hebben voor een plantenbak, dan kun je er altijd nog voor kiezen om een paar vazen met bloemen door de tuin te verspreiden en deze bijvoorbeeld te plaatsen op andere dingen die je sowieso in de tuin hebt staan. Bijvoorbeeld op het tafeltje van je tuinmeubels.