Mooie schuifwanden voor in en rond het huis

glazen schuifwand

Dat een schuifwand hand in hand gaat met een hoog gebruiksgemak, is een zekerheid. De panelen van glazen schuifwanden kunnen worden geopend of gesloten met de hand of met behulp van een elektrische motor die met een afstandsbediening wordt bediend.

Een wand van glas is dus eigenlijk het beste wat er is. Ze laten u uw ruimte ademen en u heeft een zicht naar buiten op een manier die volkomen natuurlijk en ongedwongen aanvoelt, maar laten u toch de koelte aanhouden wanneer u dat wilt. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken, en ze zorgen ervoor dat uw huis er enorm stijlvol uit gaat zien, zonder dat u er veel werk aan hebt. Het geheim van een glazen schuifwand is weten hoe die werkt en die kennis toepassen op uw specifieke situatie. Laten we het eens hebben over de werking ervan!

glazen schuifwand

Op deze manier kunt u een schuifwand van glas bedienen

Een glazen wand heeft twee kanten: een kant die beweegt en een kant die blijft staan. De bewegende zijde heeft een rails of groef, waardoor hij over zijn stilstaande tegenhanger kan schuiven. De rails zijn meestal van metaal of kunststof; de groef houdt vast wat moet worden vastgehouden – meestal een glaspaneel – en leidt het tijdens zijn reis van punt A naar punt B (en weer terug).

Uw ruimte lijkt optisch groter door een schuifwand van glas te laten installeren

Glazen schuifwanden, ook wel glazen schuifdeuren of schuifwanden genoemd, zijn een elegante manier om elke ruimte groter te doen lijken. Dankzij het strakke ontwerp kunt u uw ruimte naar buiten toe openen en toch privé houden. Het is ook een gemakkelijke manier om een kamer flexibeler te maken – u kunt ze gebruiken om een extra leefruimte te creëren als dat nodig is, of ze afsluiten als u een rustigere ruimte nodig hebt.

Laat de schuifwand installeren of pak de klus zelf aan

En het beste? Ze zijn gemakkelijk zelf te installeren! U hebt wat basisgereedschap en benodigdheden nodig, maar daarna hoeft u alleen nog maar de opening op te meten en de panelen te plaatsen. Dit doet door ze gewoon op hun plaats te schuiven. In een mum van tijd geniet u van een briesje!