Neem geen douchegordijn maar kies voor een douchecabine

Waarom zou je een douchegordijn ophangen terwijl je aan de dag vandaag ook voor een douchecabine kunt kiezen? Wanneer een douchegordijn ophangt in je badkamer ontstaat er vaak alsnog een waterballet. Zo’n gordijn kan onmogelijk al het water tegenhouden. Hierdoor heb je een hoop extra werk. Je kunt na het douchen moeilijk al dat water op je badkamervloer laten liggen. Door te kiezen voor een douchecabine heb je hier geen last van. Zo’n cabine is namelijk helemaal gesloten waardoor het water daar blijft waar het hoort. Een cabine om in te douchen is verkrijgbaar in verschillende maten. Douche het liefst samen met je partner? Geen probleem. Dan kies je gewoon voor een grotere cabine.

Geschikt voor kleine en grote badkamers

Een douchecabine kan zowel in kleine als grote badkamers geplaatst worden. Is jouw badkamer niet zo heel groot? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een cabine met schuifdeuren. Je hebt dan geen extra ruimte in je badkamer om de deuren van de cabine op en dicht te kunnen doen. Heb je een wat grotere badkamer? Dan kan een cabine met openslaande deuren juist een uitkomst zijn. De instapruimte is dan groter dan wanneer je een cabine met schuifdeuren hebt. Ook is een cabine waarin je kunt douchen verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo kun je kiezen voor een vierkante cabine, maar ook voor een halfronde cabine die je gemakkelijk in een hoek van je badkamer kunt plaatsen. 

De uitstraling van de douchecabine

Ook met betrekking tot de uitstraling van de cabine heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een cabine die uit doorzichtig glas bestaat, maar ook uit een cabine met melkglas. Ook kun je kiezen voor een cabine met of zonder omlijsting. Welk soort cabine het best voor jouw badkamer geschikt is, is een kwestie van smaak. Heeft jouw badkamer een stoere, industriële stijl? Dan kan een douchecabine met een zwarte omlijsting wellicht een goede optie zijn. Hoe dan ook voor iedere badkamer is er een geschikte cabine te vinden. Let wel altijd op de hoogte van de plaats in de badkamer waar je de cabine wilt plaatsen. Een douchecabine is vaak vrij hoog, waardoor je deze niet zomaar overal kunt plaatsen. Misschien heb jij in je badkamer wel te maken met een schuine kant? 

Makkelijk te onderhouden

Naast dat een douchecabine geschikt is voor ieder soort badkamer, heeft zo’n cabine nog een ander groot voordeel. Je kunt ‘m namelijk gemakkelijk schoonmaken en onderhouden. Je wilt immers niet dat je binnen no time niet meer door de glazen wanden van de cabine kunt kijken omdat hier allemaal kalk op zit. Om dit te voorkomen is het slim om steeds na het douchen de cabine uit te drogen. De ruiten maak je gemakkelijk droog met een raamwisser en de rest van de cabine kun je gemakkelijk droog maken met een handdoek. Toch ontkom je er niet aan en zal je zo nu en dan wel je douche grondig moeten reinigen. Je kunt dit heel eenvoudig doen met een beetje lauwwarm water en een scheutje schoonmaakazijn. Je hebt helemaal geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig om je cabine schoon te maken. Mits je dit natuurlijk goed bijhoudt. Ten opzichte van een douchegordijn heeft een cabine in je badkamer dus verschillende voordelen.