Passen zwarte deurkrukken in mijn interieur?

Zwart is super populair en komt tegenwoordig wel in ieder interieur terug. Jarenlang hebben felle kleuren en organische vormen de overhand genomen. Een modern interieur gaat compleet de andere kant op. Strakke lijnen, simpele vormen en eenvoudige kleuren zijn de norm geworden. Materialen zijn steeds meer veranderd in ijzeren balken, wat ook weer terug te zien is in de accessoires. Deurkrukken zijn een dergelijke accessoire. Waarom een accessoire? Omdat jij zelf de keuze hebt over de deurkrukken. Bijvoorbeeld de keuze voor zwarte deurkrukken in jouw interieur.

Zwart past overal

Veel of weinig kleur in je woning. Strakke vormen of veel rondingen. Zwart past overal bij. Dit komt doordat zwart een neutrale tint is. Het is op vrijwel iedere oppervlakte, ieder ontwerp en bij iedere kleur te matchen. Voor zwarte deurkrukken is dit niet anders.

Bij het plaatsen van zwarte deurkrukken, gaat het niet alleen om de deur waar je het op plaatst. Het gaat om het grotere geheel en het creëren van eenheid in de omgeving. Natuurlijk kijk je op het eerste gezicht of de zwarte deurkruk bij de deur past. Daarnaast kun je kijken of het wel past bij de deurpost of de muur ernaast. Een zwarte deurkruk op een zwarte deur kan natuurlijk altijd. Zorg er wel voor dat het dezelfde tint zwart is om één geheel te creëren.

Zwart kan echter ook heel goed bij andere kleuren. Neem nu het tegenovergestelde van zwart: wit. Met een witte deur een zwarte deurkruk en een zwarte deurpost, ontstaat een ontzettend mooi contrast. Gekleurde deuren en omgevingen zijn ook ontzettend goed te combineren met een zwarte deurkruk. Hiermee komen de kleuren namelijk meer naar voren. Zo komen ze beter tot hun recht.

Zwart als accessoire

Zwart kan op veel subtiele manieren gebruikt worden in het interieur. Het is niet zo dat wanneer jij gebruik wilt maken van zwart, dit je enige optie is. Je kunt juist op een zeer eenvoudige wijze zwart overal in verwerken. Maak bijvoorbeeld gebruik van meerder zwarte accessoires. Op deze manier geef je het interieur direct een andere uitstraling.

De grotere objecten als banken, stoelen, tafels, deuren en muren kun je in ieder andere kleur doen. Al kun je ervoor kiezen om de poten en deurkrukken of andere kleinere gedeeltes in het zwart te doen. Dit laat wederom de andere kleuren beter naar voren komen.

Zwarte deurkrukken kunnen dus vrijwel in ieder interieur verwerkt worden. Van modern en strak tot kleurig en organisch. Een mooi contrast of één geheel, echt alles kan.

Bron: in2klussen.nl