PVC vloeren in de mode?

Zijn PVC vloeren in de mode? Of kun je ze beter links laten liggen? Het kiezen van een nieuwe vloer is meestal niet de leukste klus om te doen. Daarom ga ik je helpen bij het kiezen van de vloer die helemaal past bij jouw smaak. Ik laat je verschillende soorten vloeren zien en vertel je hierbij de voordelen en nadelen die bij dit type vloer komt kijken. Benieuwd welke stijl bij jou past? Lees dan verder!

De vloerentrends van 2021

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Iedereen zijn smaak is natuurlijk anders. Als je houdt van rust en eenvoud dan is het misschien verstandiger om te kiezen voor de doorsnee PVC vloer, degene die in stroken wordt gelegd. Hou je van iets opvallends en anders dan de rest? Dan is een visgraat motief de ideale uitkomst. Misschien denk je nu. Hoe ziet zo’n vloer er in mijn woonkamer of slaapkamer uit? 

Door de technologie van vandaag de dag is het mogelijk om de vloer die jij hebt gekozen te tonen in de desbetreffende kamer. Het enige wat je hoeft te doen is een foto te maken van de kamer en het vloeroppervlakte. Vervolgens kies je de vloer die jij wilt en je telefoon visualiseert automatisch de gekozen vloer in je kamer. Dit gebeurt aan de hand van AI-technologie. Het voordeel hiervan is, is dat je weet hoe de vloer er in jouw kamer uit zal gaan zien. Het nadeel is dat je niet weet hoe het voelt en echt eruit ziet. Om dit probleem op te lossen is het aan te raden om naar een lokale vloerenwinkel te gaan. Wanneer je bijvoorbeeld opzoek bent naar een PVC vloer in Hoogeveen dan zijn er verschillende winkel waar je naar binnen kunt lopen. Bij dit soort winkels zijn vaak ook vloerenspecialisten aanwezig die alles weten van vloeren en ook waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe PVC vloer.

Alternatieven voor PVC vloeren

Misschien hou je wel helemaal niet van een PVC vloer. Gelukkig op ik een aantal alternatieven voor je op een rijtje gezet. Wil je liever iets lekker warms en zachts onder je voeten? Dan kun je het beste kiezen voor tapijt. Er zijn verschillende types namelijk hoogpolig- en laagpolig tapijt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om beide te doen. Kies een mooie PVC vloer en leg daarbovenop een vloerkleed. Hierdoor heb je het beste van twee werelden, namelijk de houtlook van het PVC en de warmte en zachtheid van een vloerkleed. 

Ik wens je veel succes met het kiezen van de vloer die bij jou past! Als je nog vragen hebt of aanvullingen laat het mij dan gerust weten.