Tips om de kosten te drukken en een betaalbare keuken kopen

Wil je een betaalbare keuken kopen maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Want iedereen heeft een budget die hij kan uitgeven aan een keuken. En je kan het met een keuken zo goedkoop of duur maken als dat je zelf wilt. Belangrijke onderdelen zoals een werkblad en keukenapparatuur heb je in vele soorten, maten en modellen waardoor je de kosten enorm kan drukken, maar ook juist kan kiezen voor luxe. Hieronder vind je tips om de kosten te drukken als je een klein budget hebt en toch je droomkeuken kan aanschaffen. 

Wat kost een keuken gemiddeld genomen? 

Gemiddeld genomenkost een keuken € 17.000,- exclusief montage. En natuurlijk kan je het zo goedkoop of luxe maken als je zelf wilt. Wil je kiezen voor veel merkapparatuur en luxe? Dan stijgt de prijs al snel richting de € 25.000,-. Maar heb je een kleiner budget? Dan zijn er heel veel punten waar je op kan besparen waardoor je al voor € 5.000,- een keuken aan kan schaffen. Zo is er voor iedereen wat wils. 

Plan een betaalbare keuken kopen vooruit

Een belangrijk punt om een betaalbare keuken kopen is het plannen van de aanschaf. Een goed doordacht plan waar je een paar nachten over hebt geslapen is beter dan een impulsieve aankoop. Schrijf als eerste je wensen op en kijk welke ruimte je hebt. Laat je vervolgens inspireren op verschillende vlakken. Kijk bij keukenwinkels, kijk online of laat je inspireren door familie en vrienden. 

Ga voor een betaalbare keuken opstelling

Wil je een nieuwe keuken kopen maar ook besparen op de kosten omdat je een klein budget hebt? Let dan goed op welke keukenopstelling je aan gaat schaffen. Sommige keukenopstellingen zijn goedkoper dan de andere. Wil je graag een keukeneiland? Dan kies je voor een duurdere opstelling. Het goedkoopste is een keukenblok en daar tussenin zit een rechte keuken of een hoekkeuken. Je kan dus verschillende kanten op, afhankelijk van je budget. 

Basic is het begin van een betaalbare keuken kopen

Hoe meer maatwerk, poespas en luxe je wilt, hoe duurder de keuken wordt. Wil je gaan voor een betaalbare keuken kopen? Kies dan voor een minimalistische keuken zonder maatwerk en luxe. Toch kan je deze keuken uniek en persoonlijk maken. Kies bijvoorbeeld voor andere fronten, of schilder ze zelf. Of pas details aan zoals de kraan en planken aan de muur. Op die manier kan je heel eenvoudig karakter aan de keuken geven, zonder dat er een duur prijskaartje aan hangt. 

Als je een keuken uit wilt zoeken die betaalbaar is, dan kan je gaan voor goedkope materialen. Kunststof voor de keukenfronten en werkbladen is de meest goedkope keuze. Wil je toch iets anders? Dan kan je ook gaan voor een composiet werkblad bijvoorbeeld. Door de juiste print of kleur te kiezen kan je jouw keuken uniek maken en hoeft het niet eens duur te zijn. Zo kan je ook met materialen een betaalbare keuken kopen met een klein budget.