Twee stijlen dekbedovertrekken voor elk interieur

dekbedovertrekken

Iedereen heeft zijn of haar eigen stijl. Dat is maar goed ook want anders zou de wereld er heel saai uitzien. Vaak zien we stijl en smaak terugkomen in kledingkeuze maar ook in woningen zie je goed wat voor smaak iemand heeft. Een interieurstijl kun je tonen door vloeren en muren, maar je kunt het ook door laten schemeren door details zoals gordijnen, dekbedovertrekken, kussens en kleden.

dekbedovertrekken

Dekbedovertrekken zijn het meest onderbelichte deel van de slaapkamer als je bedenkt hoe prominent de plek is die ze innemen. Wanneer je een slaapkamer binnenloopt, is het vaak het eerste wat je ziet. 

Deze twee stijlen zijn razend populair en bovendien vrijwel tegenovergesteld. Als je dus nieuwe dekbedovertrekken gaat uitzoeken, zoek dan online op een van deze stijlen en je vindt uiteenlopende designs en kleuren.

Scandinavisch

dekbedovertrekken

Strak, koel, rustig en met veel lichte kleuren. Dat kenmerkt de Scandinavische stijl. Het is een stijl waarin we de kleuren wit, beige en grijs veel terug zien komen met een sporadische uitschieter naar pastelkleuren. De Scandinavische dekbedovertrekken zijn vaak in een effen kleur of met een heel subtiel patroon. 

Kleur, bloemen en patronen

Er is een verzamelnaam voor de kleurrijke, vintage, hippie stijl: bohemian. Bohemian is een stijl die eigenlijk veel andere stijlen omschrijft en daarom is het een bron van inspiratie voor veel interieurs. 

Een dekbedovertrek in deze stijl zal ongetwijfeld een patroon bevatten. Vaak gaat het om geometrische vormen of grote bloemen, maar er is nog veel meer keuze. Bohemian is bijna het tegenovergestelde van de Scandinavische stijl, en toch gaan de twee ook goed samen.