Vijf tips voor het beveiligen van je huurwoning

Iedereen heeft wel een na een horrorfilm of een documentaire over inbrekers het angstige gevoel gehad of iemand het die avond, wanneer jij aan het slapen bent, het bij jou wel eens zou kunnen proberen. Dat zou zeker het geval kunnen zijn, want in Nederland wordt er uitzonderlijk veel ingebroken. Elke dag wordt er ingebroken in een woning van een Nederlandse inwoner en stijgt elke dag. Dit is omdat mensen zich te veilig voelen en denken dat beveiliging niet nodig is voor hun huis, maar ze kunnen niet meer ongelijk zijn. Wees slim, en start nu met het beveiligen van je woning, zodat je later niet de dupe bent van de golf aan inbrekers. Dit kan met verschillende middelen, bijvoorbeeld een draadloze camera, deze kan gekocht worden bij bijna iedere spyshop. Maar je hebt nog veel meer middelen, en hier hebben we er vijf die er voor kunnen zorgen dat er bij jouw woning nooit wordt ingebroken.

Beveilig je voordeur

De meeste inbrekers komen in via de voordeur, door middel van intrappen of het slot forceren. Dit is tegenwoordig heel makkelijk, omdat veel oude huizen ook oude voordeur sloten bezitten en deze met nieuwe technieken en methodes makkelijk is om te forceren. Daarom is het slim om je voordeur goed te beveiligen, dit kan met bijvoorbeeld een goed cilinderslot. Ook een meerpuntsslot is een goede aanrader, waardoor de inbreker meerdere sloten moet forceren, en een anti-inbraakstrip waardoor de sluitnaad van jouw deur is verborgen. Hierdoor moeten inbrekers er langer over doen om binnen te komen en gaan ze hoogstwaarschijnlijk naar de buren.

Kerstlichtjes buiten ophangen

Buiten verlichting en camera’s ophangen is een uitstekende manier om dieven op afstand te houden. Inbrekers houden ervan als het donker is zodat ze slechter te zien zijn, met wat licht zijn ze veel makkelijker te zien door jou en jouw omgeving, waardoor ze sneller een ander huis pakken. Ook als je camera’s hierbij ophangt kan je de dieven makkelijker filmen en zijn ze tenminste herkenbaar, waardoor ze makkelijker opgepakt kunnen worden.

Sluit je ramen goed af

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar sluit je ramen goed af! Dit is meestal een jackpot voor een inbreker, om een woning met een open raam te vinden. Hierdoor komen ze het makkelijkst naar binnen en buiten, en is er veel minder bewijsmateriaal te vinden van een inbraak. Dus wanneer jij je kamer s’nachts laat luchten door je raam op te zetten, weet goed dat dat ook een gouden ticket kan zijn voor een lenige inbreker. Doe ze hierbij ook goed op slot, want een raam kan ook gemakkelijk open worden gemaakt. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een druksluiting waarbij er alleen het raam aan de binnenkant kan worden geopend.

Praatjesmakers aan de deur

Inbrekers houden er ook van om binnen te komen met een praatje aan de voordeur. Dit wordt meestal gebruikt bij oudere mensen, omdat deze wat zwakker zijn en zich minder goed zelf kunnen verdedigen. Een goede oplossing is een video deurbel, waarbij je snel kan zien wie er voor je deur staat, en dit kan voorkomen.

Houdt de lichten aan

Lichten aanhouden is ook een hele goede truc om te voorkomen dat inbrekers bij jouw huis proberen in te breken. Het is namelijk zo dat jij een illusie kan creëren voor inbrekers, dat jij nog lekker op je bank zit. Dan komen inbrekers never-nooit bij jouw woning in de buurt, laat staan inbreken. Ook als je op vakantie gaat is het fijn om een timer op je lichten te hebben zodat deze s avonds gaan branden zodat het lijkt alsof jij gewoon thuis bent.

https://unsplash.com/photos/DoWZMPZ-M9s