Waarom jij een dekbed van dons wilt

Ben jij op zoek naar een dekbed? Wij raden je een dekbed van dons aan. Dons is een natuurlijk materiaal met perfecte eigenschappen om jou een optimale nachtrust te bezorgen. Dons zijn de kleine pluizige veren die dicht tegen de huid van bijvoorbeeld eenden en ganzen aanzit en de beesten warm houdt in de winter en koel in de zomer. Daarom is dons de ideale basis voor een fijn dekbed! In dit artikel leggen we je uit waarom jij een donzen dekbed wilt en leggen we uit hoe een donzen dekbed werkt. Het enige waar jij nog over hoeft na te denken is de maat van je dekbed en wie met jou het dekbed mag delen.

Licht en luchtig

Een dekbed van dons is licht en luchtig. Dat is zowel in de zomer fijn als in de winter. In de zomer voelt een zwaar dekbed al snel warm en vervelend aan. Toch vinden veel mensen alleen een laken ook niet prettig om onder te liggen. Met een donzen dekbed heb je toch echt een dekbed op je liggen zonder het zwaar aanvoelt. In de winter is een donzen dekbed nog steeds lichter dan veel synthetische varianten en drukt het dekbed niet zwaar op je, terwijl het je wel lekker warm houdt.

100% natuurlijk

Een dekbed van dons wordt gevuld met 100% natuurlijk materiaal. De donzen veren zijn van eenden of ganzen over het algemeen. Dus geen synthetische stoffen of kunstmaterialen. Hierbij raden we je wel aan om ook te kijken naar de duurzaamheid van het gebruikte dons. Er is een speciaal label dat ervoor zorgdraagt dat het dons dat gebruikt wordt op een diervriendelijke manier wordt verkregen. Je herkent een dekbed met aandacht voor het dierenwelzijn aan het RDS-certificaat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van slachtafval in plaats van dat er dieren speciaal gefokt worden om dons te produceren.

Een dekbed van dons is geschikt voor iedere slaper

Een dekbed van dons is geschikt voor iedere slaper. Of je nu een koukleum bent of het juist graag koel wil hebben. Hierover meer in de volgende alinea. Daarbij is een donzen dekbed van nature vrij van huisstofmijt. Dat voorkomt vervelende allergieën. Een donzen dekbed is hygiënisch en geeft ook de onrustige slaper een beschermd gevoel. Het donzen dekbed is eenvoudig te onderhouden door het elke dag op te schudden en af en toe kort te luchten. 

Warm bij kou, koel bij warmte

Met een dekbed van dons heb je altijd het beste van twee werelden. De natuurlijke eigenschappen van dons zorgen behoud van warmte bij kou en verkoeling en ventilatie bij warmte. Dons is luchtdoorlatend, kan goed warmte opnemen en absorbeert vocht zodat de hoes niet klam aanvoelt. In de winter zorgt het ervoor dat jij lichaamstemperatuur behoudt wat een goede nachtrust bevorderd. Je kunt zelf bepalen hoe warm of hoe koel jij een dekbed wilt hebben. Er zijn verschillende diktes voor verschillende seizoenen en verschillende wensen. Er is altijd wel een dekbed dat bij je past. Zo heb je winterdekbedden, zomerdekbedden en 4-seizoenendekbedden die je het hele jaar door de juiste rugdekking geven. Twijfel niet langer en bekijk direct het aanbod dekbedden van White Cloudz