Waarom pvc vloeren beter zijn dan hout

Op zoek naar een nieuwe vloer, maar kan je nog niet helemaal kiezen of je voor hout of pvc moet gaan? Dan ben je hier op het juiste adres. We begrijpen je keuzestress; het kiezen van een nieuwe vloer uitzoeken is nooit gemakkelijk. Pvc vloeren hebben opvallende voordelen die een houten vloer niet heeft. Nog niet overtuigd? Lees dan hieronder in het kort waarom je voor een pvc vloer moet gaan in plaats van een houten vloer.

De vele voordelen van pvc vloeren

Een handige keuze voor een nieuwe ondergrond in jouw woning zijn pvc vloeren. Pvc vloeren zijn erg sterke, duurzame vloeren. Dit komt omdat ze een fijne, beschermende laag aan de bovenkant hebben zitten. Dit beschermt erg goed tegen vuil, vloeistoffen en krassen. Pvc vloeren zijn namelijk hierdoor waterbestendig. Daarnaast zijn pvc vloeren gemakkelijk te combineren met vloerverwarming en kan het geluiddempend werken. Ideaal dus als je kinderen hebt of houdt van harde muziek. Last but certainly not least zijn pvc vloeren gemakkelijk te vervangen en/of verhuizen. Mocht je dus behoefte hebben aan een nieuwe look in je woonkamer, dan gaat dit een stuk gemakkelijker met een pvc vloer dan met een houten vloer. Ideaal dus!

Nadelen van het nemen van een houten vloer

De website martijndewitvloeren.nl staat vol met prachtige vloeren, waaronder hout. Een groot nadeel van hout is dat het erg gevoelig is voor vocht. Als jij of je kinderen per ongeluk wat water laat vallen op de vloer dan moet dit ook gelijk opgeruimd worden. Hiernaast komt een houten vloer letterlijk tot leven. Het verschilt per seizoen, maar je houten vloer kan krimpen of werken. Dit is bij de ene houtsoort erger dan bij de andere. Maar dit is zeker wel iets om vooruit te kijken omdat het op de goede manier geplaatst moet worden.