Wat zijn krimphoezen en waarvoor worden ze gebruikt?

krimphoezen

Als je jouw product van boven naar beneden wilt brandmerken, bieden krimphoezen je een manier om een dekking van 360 graden voor je producten te creëren. Krimpkokers zijn de afgelopen decennia in populariteit gegroeid na het maken van een eerste spatten toen Tylenol ze gebruikte om aantrekkelijke etikettering te combineren met manipulatieveilige afdichting.

Krimpkokers worden nu steeds populairder voor blikjes, flessen en andere containers, maar er zijn nog steeds veel mensen die behoefte hebben aan hoogwaardige productverpakkingen die niet weten hoe deze labels werken. Hier volgt een snelle analyse van wat een label met krimpkous is en wat het onderscheidt van andere labeloplossingen.

krimphoezen

Wat is een krimpkous?

krimphoezen zijn full colour, 360 graden gedrukte labels die warmte gebruiken tijdens het aanbrengproces om het label aan de vorm van de container te conformeren. De etiketten worden doorgaans gedrukt op plastic of polyester filmmateriaal en worden vaak gebruikt op aluminium blikken en glazen of plastic flessen.

Voordelen van krimpkous

Een van de grootste voordelen van het gebruik van krimpkous is dat het je een 150 procent toename van het onroerend goed van etiketten mogelijk maakt in vergelijking met drukgevoelige labels. Deze extra ruimte kan worden gebruikt om je merkverhaal te vertellen, meer beeldmateriaal toe te voegen, of ruimte te maken voor alle informatie over regelgeving die op je label moet staan.

Naast het brandmerken kunnen krimpkous meer zijn dan alleen maar een label. Net als in het voorbeeld van Tylenol kunnen krimpkous als manipulatieveilige afdichting worden gebruikt om je producten de extra veiligheid te geven die ze nodig hebben met een geperforeerde krimpdop. Krimpkokers kunnen ook worden gebruikt om meerdere items samen te verpakken om het als één product aan te bieden. Omdat krimpkokers passen in de vorm, kunt je eenvoudig verpakkingen van verschillende afmetingen en vormen verpakken, zoals gratis monsters of twee-voor-één deals.

Een ander voordeel van het gebruik van krimpkous is dat ze zeer gemaakt zijn van zeer duurzame materialen. Dit maakt hen een uitstekende etiketteringsoptie voor producten zoals haarverzorgingsproducten en bier die vaak in vochtige of vochtzware omgevingen zoals douches en koelkasten zijn.